ANKARA / YENİMAHALLE - Prof.Dr.Mehmet Sağlam Ortaokulu

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği  09.09.2023 tarihinde 32304 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştır.

Bu yönetmeliğe Millî Eğitim Bakanlığının hazırladığı örnek konu soru dağılım tabloları rehber kabul edilerek il/ilçe ve okullarda yapılacak olan ortak sınavlarda kullanılmak üzere konu soru dağılımları belirlenmiştir.
1) AŞAĞIDA ZÜMRE ÖĞRETMENLERİNCE BELİRLENEN BRANŞ-SINIF BAZINDA SEÇİLEN SENARYO-SORU BİLGİSİNE ULAŞABİLİRSİNİZ!!!

2)SEÇİLEN SENARYOLARIN İÇERİKLERİNE LİNKLERDEN ULAŞABİLİRSİNİZ

Ara

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJE DETAYLARINA "PROJELER" SAYFASINDAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Ara

"Öğrenci/ Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS)" ile öğrenci ve öğretmenler öğrenme-öğretme süreçlerinde zaman ve mekâna bağlı kalmaksızın sistemin içeriğinde yer alan materyalleri ve içerikleri kullanabilecekler.

Sistemde yer alan tüm içerikler sınıf, ders, ünite, konu, kazanım, ders anlatım videosu, ders kitabı ilgili sayfaları ile ilişkilendirilmiş. Ayrıca her sorunun taksonomik değeri ve zorluk derecesi de belirlenerek bu sorular ilgili içeriklerle ilişkilendirildi.

Sistem, öğrencinin çözdüğü sorulara göre öğrencinin eksikliklerini belirleme ve bu eksiklikleri gidermeye yönelik olarak geliştirilmiş bir algoritmaya göre çalışıyor.

Öğretmen/Öğrenci Destek Sistemi'ne öğretmenlerimiz MEBBİS şifreleri ile öğrencilerimiz eba şifreleri ile giriş yapabileceklerdir.

ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN DESTEK SİSTEMİ 3 MODÜLDEN OLUŞUYOR:

• Okul Dersleri Modülü
  • Destekleme ve Yetiştirme Kursları Modülü
  • LGS Hazırlık, YKS Hazırlık Modülü

OKULUMUZDA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE OKULUMUZ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ REHBER ÖĞRETMENİ DUYGU DOĞAN ÇAĞLAR TARAFINDAN BİLGİLENDİRME YAPILMIŞTIR.

Ara

Okulumuzda her yıl  geleneksel hale getirdiğimiz çocuklarımızın severek okuduğu yazarlar ile öğrencilerimizi bulusturma etkinliğimiz kapsamında  öğrencilerimizin kitaplarini beğenerek okuduğu yazar  AYTÜL  AKAL ile okulumuzda öğrencilerimizin katılımıyla imza ve söyleşi  etkinliği gerçekleştirdik. Ogrencilerimizde kitap sevgisi olusturmak; okuma ,anlama , muhakeme ve  yaratıcılık becerilerini geliştirmek adına hem keyifli hem faydalı  bir etkinlik oldu. Çocuklarımızın heyecanı ve ilgisi görülmeye değerdi..

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan örnek soru ve çözümlü videoları yayımladı.

Kas

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE DÜZENLENEN “100.YILINDA CUMHURİYET”KONULU TÜRKİYE GENELİ KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA PROF DR MEHMET SAĞLAM ORTAOKULU ÖĞRENCİSİ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLMUŞTUR.ÖĞRENCİMİZ ÖDÜLÜNÜ BAKANLIMIZDA DÜZENLENEN TÖRENDE MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI SAYIN ÖMER FARUK YELKENCİ’NİN ELİNDEN ALMIŞTIR. ÖĞRENCİMİZİ KUTLUYOR, KENDİSİNE REHBERLİK EDEN TÜRKÇE ÖĞRETMENİ ÇİĞDEM BEKTAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ…