ANKARA / YENİMAHALLE - Prof.Dr.Mehmet Sağlam Ortaokulu

Prof.Dr.Mehmet Sağlam Ortaokulu

Kent Koop. Mah. 1867. Sok. No3 Batıkent/Yenimahalle/ANKARA
Vizyon
Fiziki şartlarını, öğrencilerin sanattan spora kadar sosyal kültürel ve akademik anlamda en iyi şekilde yetişmesi için kullanılan çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir kurum olmak.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, özgür düşünen karşılıklı saygı ve güvene sahip, bilime ve bilimsel çalışmalara açık, araştıran, sorgulayan, kültürel birikimlerini geleceğe taşıyan 21. yy. Türkiye´sinin gereksinim duyduğu bireyler yetiştirmek için varız. Biz başaramazsak kimse başaramaz.
Başarılar
İki farklı ERASMUS hareketliliği TÜBİTAK 4004 ve 2204 proje çalışmaları yanında ETWINNIG etkinlikleri ECOSCHOOL , Sıfır Atık ve proje odaklı öğrenme de çalışmalar hızla devam etmektedir.ROBOTİK Kodlama ve çizgi izleyen robot çalışmaları hızla sürdürülmektedir.
Ulaşım
Kızılay´dan metroyla ulaşım mümkündür. Otogar´dan yine metroyla gelmek mümkündür. Metro Batıkent istasyonunda indikten sonra 290 numaralı otobüsle okulumuza yakın bir mesafede gelinebilir. Kızılay´dan 297 numaralı mavi otobüslerle de son durakta inerek okulumuza ulaşılması mümkündür.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Batıkent´te tamamen site yerleşimi bulunan, boş bir arazinin kenarında bulunmaktadır. Okul çevresinde konut kiraları yaklaşık 700-900 arasındadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Yenimahalle İlçesi Batıkent´ te bulunmaktadır. Ulus´a 18 Kızılay´a 20 km uzaklıktadır.
Voleybol ve futbol etkinleri sürdürülmektedir.
TÜBİTAK çağrıları ile projelendirme 2023 yılı içinde yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ulusal Eğitim Kongresi "Geliştir Uygula Paylaş" ile 2023 Çağrı Dönemi TÜBİTAK 2204 çalışmaları.TEKNOFEST
ECOSHOOL,ERASMUS YURTDIŞI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ